Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. De Belastingdienst ziet dat vooral startende ondernemers moeite hebben met belastingzaken.

HorecaOndersteuning voor startende ondernemers in de horeca

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat vooral startende ondernemers vaker moeite hebben met hun belastingzaken. Om de kans op fouten te verkleinen biedt de Belastingdienst specifiek voor deze groep een aantal gerichte hulpmiddelen en tips, zoals:

  • Een Ondernemerscheck
  • Een ondernemershandboek
  • Administratie- en aangiftetips
  • Een rekenhulp en
  • Informatie over ondernemersregelingen voor starters.

Daarnaast zet de Belastingdienst speciale Startersvoorlichters in die startende ondernemers voorlichten over belastingzaken. Tijdens deze campagne besteedt de Belastingdienst extra aandacht aan de sectoren horeca, detailhandel en bouw.

Tip: Op belastingdienst.nl/starters staan concrete tips en hulpmiddelen voor startende ondernemers.

Drie tips voor startende ondernemers in de horeca

  1. Bij controle moet de Belastingdienst na kunnen gaan hoe de omzet tot stand is gekomen. Een goed kassasysteem helpt daarbij.
  2. Stel het kassasysteem juist in zodat de (detail)gegevens lang genoeg bewaard blijven en niet worden overschreven. Bewaar de administratie minimaal 7 jaar.
  3. Voor gemixte dranken met alcohol gelden verschillende btw-tarieven. Die moeten apart in de administratie bijgehouden worden.

Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden