Profinis vindt het belangrijk om maatschappelijke organisaties te steunen met een periodieke gift of sponsoring. Zij wil haar verantwoording nemen om op die manier bij te dragen in ontwikkeling van zending, armoede- en verslavingsbestrijding, muzikale en andere culturele vorming en sportieve ambities. Onderstaand een greep uit de organisaties die door ons worden gesteund, waarbij we een korte toelichting geven op het werk van deze organisaties:

 

Evangelie en samenleving

Mission Aviation Fellowship:
MAF is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven; met 130 vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk. Elke vijf minuten stijgt ergens ter wereld een vliegtuig op om te helpen.

Kindertehuis Safina Centre:
Safina is een kleinschalig project in Dodoma de hoofdstad van Tanzania. Het is bedoeld om kinderen te ondersteunen waarvan de ouders te arm zijn om ze te kunnen onderhouden. Safina is het Swahili woord voor de Ark. Kinderen leven hier tot ze op eigen benen kunnen staan. Bovendien biedt het project incidenteel individuele ondersteuning aan zo’n 150 kinderen die nog wel bij familie kunnen wonen. Daarnaast wordt in toenemende mate -zover de donatiegelden dat toestaan- financiële ondersteuning gegeven voor een basisopleiding.

Wycliffe comité Verhoeff Bijbelvertalers:
Wycliffe richt zich op het vertalen van de Bijbel in talen die vaak nog niet op schrift zijn gesteld. Wycliffe’s missie is dat wereldwijd harten en levens veranderen door de Bijbel, het Woord van God, in de eigen taal.
Het Mbeya Cluster is een project, waar Albert en Jacomine Verhoeff dagelijks hun bijdrage aan geven. Er wordt aan dertien talen tegelijkertijd gewerkt door verschillende vertaalteams. Sinds 2015 werkt Albert met het Sangu vertaalteam aan de vertaling van het Nieuwe Testament en Genesis. Reeds zijn er een aantal Bijbelboeken gepubliceerd en deze worden verspreid onder de Sangu. De verwachting is dat het hele Nieuwe Testament begin 2019 klaar zal zijn en overgedragen zal worden aan de Sangu-bevolking.

Regio Ondernemers Urk Woord en daad:
Woord en daad is een organisatie die wereldwijd mensen verbindt in de strijd tegen armoede. Dit doen zij uit Bijbels perspectief. Het doel van Woord en Daad is dat het kind, de man en de vrouw de nodige ondersteuning ontvangt en uiteindelijk een zelfstandig bestaan opbouwt.
Regio Ondernemers Urk is een initiatief van ondernemers uit Urk die zich samen sterk maken voor kleinschalige en heel gerichte projecten in ontwikkelingslanden.

Stichting Waypoint:
Het doel van Waypoint Urk is om hulp te bieden aan jongeren en volwassenen die door drugs, alcohol of gokken in problemen raken. Voorkomen is beter dan genezen, daarom richten zij op voorlichting en preventie. Daarnaast begeleiden wij familieleden en direct betrokkenen van verslaafden en is nazorg een belangrijk onderdeel van hun werk.

Overige goede doelen:
Trans World Radio;
Het is zaliger te geven dan te ontvangen;
Schreeuw om leven;
Stichting Logos Instituut;
Stichting Jafeth;
KWF Kankerbestrijding;
Landelijke Contact Jeugdwerk;
Stichting Nanginyi;
Noodhulp Afrika EO Metterdaad.

 

Muziek en inspiratie

Brassband Valerius:
De Chr. Brassband Valerius op Urk is een veelzijdige muziekvereniging, waarvan de geschiedenis meer dan honderd jaar terug gaat. Het doel van Valerius is muziek maken in de breedste zin waarbij geen enkel genre wordt geschuwd. Vaak speelt Valerius muziek met een boodschap, die past bij haar Christelijke identiteit.

Gospelkoor Promise:
Onder leiding van Menno Hakvoort zorgt het koor Promise voor prachtig koormuziek. Het brengt een warm gevoel bij veel mensen teweeg. In de optredens willen zij zingend hun geloof uitdragen. Zingen werkt van oudsher inspirerend. Zingen is communiceren en ook nog eens een creatieve manier van omgaan met het uitdragen van je overtuiging.

 

Sport en ambitie

Sportvereniging Urk:
SVU is een voetbalvereniging te Urk dat ambitieuze jongeren de kans geeft om zich uit te leven in de sport voetbal. Zij steunt jongeren die de ambitie hebben de beste te worden in het voetbal. De vereniging zet zich volledig in om talentvolle jongeren zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.
SVU is een vereniging waar een gemeenschap zoals Urk trots op kan zijn.
Profinis sponsort daarnaast ook het jeugdteam Urk C1.

CGV Urk:
CGV Urk staat voor sporten voor iedereen, voor elke leeftijd en voor elk niveau. Het is een Christelijke Gymnastiek Vereniging dat talentvolle en ambitieuze turnsters de kans geeft om te groeien en beter te worden in de gymnastiek.

Profinis Visserijtoernooi:
Het Profinis Visserijtoernooi wordt ieder jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw gehouden om de vissers een leuke dag te bezorgen en om één of meer goede doelen een financiële ondersteuning te bieden. Het geld wordt opgebracht door een groot aantal sponsors en een verloting met aansprekende prijzen na afloop van het zaalvoetbaltoernooi.

Overige sponsoring:
Hobbyvoetbal;
Gehandicaptentoernooi;
Zuiderzeetoernooi.

Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden