Ondernemers die te veel TVL hebben ontvangen, dit moeten terugbetalen en niet reageren op tal van berichten en telefoontjes, krijgen binnenkort een deurwaarder op de stoep. Dit heeft de RVO bekendgemaakt. Het betreft tot nu toe zo’n 2.000 ondernemers.

TVL

Betalen

De tegemoetkoming vaste lasten (TVL) is een subsidieregeling voor ondernemers die tijdens de coronacrisis met aanzienlijk omzetverlies te maken hadden. Deze ondernemers konden een deel van hun vaste lasten vergoed krijgen. De subsidie werd in eerste instantie verstrekt als voorschot van 80%, op basis van een schatting van de omzetdaling.

Terugbetalen

Zodra de definitieve omzetcijfers bekend zijn, kan blijken dat het omzetverlies te royaal of te krap is ingeschat. Het voorschot is dan te hoog of te laag vastgesteld. Is het omzetverlies te royaal ingeschat, dan krijgt men minder nabetaald dan de resterende 20%, of men moet zelfs het voorschot geheel of deels terugbetalen.

Betalingsregelingen

Omdat de RVO begrijpt dat terugbetalen moeilijk kan zijn, zijn er diverse betalingsregelingen mogelijk. Naast de standaardbetalingsregeling kan er zelfs een betalingsregeling op maat worden afgesproken.

Niet reageren betekent deurwaarder

De RVO doet er alles aan om een betalingsregeling mogelijk te maken. Lukt het echter na minimaal zes keer mailen, bellen of brieven sturen niet om hierover contact met de betreffende ondernemer te krijgen, dan wordt de deurwaarder van het CJIB ingeschakeld.

Aanmaning

Het CJIB stuurt eerst een aanmaning, waarna de ondernemer alsnog binnen twee weken een betalingsregeling kan afspreken. Gebeurt dit niet, dan wordt de schuld volledig overgedragen aan het CJIB, die de zaak verder afhandelt. RVO kan dan niets meer voor de ondernemer doen.

Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden