Huisartsen krijgen eenmalig € 10 per patiënt erbij, een tegemoetkoming vanwege de coronacrisis. Ook krijgen zij een hogere vergoeding per huisbezoek aan een (vermoedelijke) coronapatiënt.

WachtkamerVerder ontvangen huisartsen die nu extra op huisartsenposten worden ingeroosterd, een opslag van € 15 per uur. Dat meldt de landelijke huisartsenvereniging (LHV).

Lege wachtkamers

De wachtkamers zijn veel leger, aldus een zegsman, omdat mensen juist nu niet naar de dokter willen of kunnen. Dat betekent inkomstenderving. Dat laatste dreigt ook speciaal voor huisartsen die in buurten praktijk houden waar doorgaans veel toeristen komen en expats wonen, die nu afwezig zijn. Bij grote nood kunnen ze zich melden bij de verzekeraar voor een oplossing op maat.

Voldoende

"De gemaakte afspraken zorgen voor voldoende financiële armslag voor huisartsenpraktijken en huisartsenposten om met het hele team door deze crisis te komen", aldus het LHV, na overleg met onder meer de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden