Ondernemen betekent risico’s nemen. Er zijn enorm veel wetten en regels waar u als ondernemer rekening mee moet houden. Loopt u tegen juridische vraagstukken aan en heeft u ondersteuning nodig? Of wilt u zelf niet bezig zijn met ‘de kleine lettertjes’? Profinis heeft oog voor het belang van uw onderneming en helpt u hier graag bij.

Wij ondersteunen u graag bij vraagstukken als:

Profinis beschikt over deskundige werknemers die u graag ondersteunen met advies op maat en oog hebben voor het belang van uw onderneming.

ONDERNEMINGSRECHT

Vooraf informatie inwinnen kan achteraf problemen voorkomen. Of het nu gaat om de juiste rechtsvormkeuze, het opstellen of beoordelen van statuten, begeleiding bij onderhandeling over fusie, beëindiging of overdragen van de onderneming of het geven van advies over actuele onderwerpen. Profinis is uw sparringpartner.

OVEREENKOMSTEN EN ALGEMENE VOORWAARDEN

Met concrete overeenkomsten voorkomt u onduidelijkheden. De kleine lettertjes in een overeenkomst maken in sommige gevallen een enorm verschil. Wanneer u niet steeds wilt onderhandelen over alle bedingen in een overeenkomst, is het hanteren van algemene voorwaarden voor inkoop of verkoop wellicht iets voor u. Profinis kan overeenkomsten en algemene voorwaarden voor u opstellen of beoordelen.

AANSPRAKELIJKHEID

Aansprakelijkheid speelt in een toenemende claimcultuur een steeds grotere rol. Ook u kunt met een aansprakelijkheidsgeval te maken krijgen. Denkt u bijvoorbeeld aan productaansprakelijkheid, wanprestatie en bestuurdersaansprakelijkheid. Profinis volgt de actualiteiten op de voet en kan u hierbij adviseren.

ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT

Regeren is vooruitzien. Over overlijden en scheiden denkt u misschien liever niet na, maar dit kan van grote invloed zijn op het voortbestaan van uw onderneming. Profinis denkt hierover graag met u mee.

HUURRECHT

Verhuurt of huurt u een bedrijfspand en ontstaat er onenigheid? Of wilt u advies over een ontbindingsprocedure? Bij het huren of verhuren kunnen zich verschillende complicaties voordoen. Het is daarom van belang om de huurovereenkomst goed in te richten en de consequenties te voorzien. Profinis ondersteunt u graag bij het beoordelen en opstellen van de huurovereenkomst.

FAILLISSEMENT EN INSOLVENTIE

Verkeert uw onderneming of een onderneming waar u zaken mee doet in een ongunstige financiële situatie? Profinis informeert u graag over de beste handelswijze.

ALGEMENE VRAAGSTUKKEN

Loopt u tegen wet- en regelgeving aan en wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn? Heeft u een visserij- of maritieme onderneming en krijgt u te maken met Natura 2000 of andere gebiedsontwikkelingen? Wilt u een vergunning aanvragen en twijfelt u of u aan de voorwaarden voldoet? Profinis adviseert en ondersteunt u bij deze vraagstukken.
Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden