Jaap Brink is actief binnen de maritieme branche:

Een uitdagende sector met toekomstperspectief!

De maritieme wereld kent voor Jaap Brink weinig geheimen meer. Hij richt zich binnen de directie van Profinis al een aantal jaren onder meer op deze uitdagende sector. Met als kroonjuweel: het project ‘realisatie van een maritieme servicehaven op Urk’. ,,Van begeleiding bij samenwerkingsverbanden en belangenbehartiging van de betrokken ondernemers richting overheden tot het doen van onderzoek naar subsidiemogelijkheden en financieringsaanvragen van de benodigde investeringen, er komt zo veel bij kijken. Een enorme uitdaging om mee bezig te zijn’’, aldus Brink.

Het was een enorme uitdaging om de belangen van de maritieme sector en de verschillende partijen voor het voetlicht te brengen binnen de politiek.

Een maritieme servicehaven op Urk is voor veel Urker ondernemers een ideaalbeeld. De huidige werkhaven biedt te weinig ruimte om alle industrie te bergen, laat staan dat deze klaar is voor de groei in de maritieme branche. De aanleg van een nieuwe haven was echter een te omvangrijk project voor alleen de gemeente Urk. Met samenwerking en financiële steun van de gemeente Noordoostpolder en Provincie Flevoland wordt de ontwikkeling van de haven nu toch doorgezet. Profinis speelde een rol van betekenis in de totstandkoming van dit samenwerkingsverband wat opereert onder de naam Flevo Port. ,,Het was een enorme uitdaging om de belangen van de maritieme sector en de verschillende partijen voor het voetlicht te brengen binnen de politiek. We zijn actief als bemiddelaar, begeleider en adviseur, volgens het ABC van Profinis: accuraat, betrokken en creatief.’’ Dat de Provinciale Staten unaniem hebben besloten om de nieuwe buitendijkse haven te gaan aanleggen is dan ook een kroon op dit werk.

Toekomstperspectief

Volgens Brink speelt de nieuwe haven een grote rol in de toekomst van Urk. ,,De nieuwe haven biedt meer industrie en werkgelegenheid. Wij willen de Urker jeugd perspectief blijven bieden en voorkomen dat onze talenten Urk verlaten. Dankzij de nieuwe haven schatten wij in dat er zo’n vijfhonderd arbeidsplaatsen bijkomen op termijn. Ook wordt de maritieme sector van Urk geweldig op de kaart gezet en dat is vanuit internationaal perspectief gezien een enorme prestatie. De Provincie Flevoland gaat voortvarend te werk met het realiseren van de maritieme ambities; dus het zal nu niet al te lang meer duren. Wij verwachten dat de maritieme servicehaven Flevo Port in 2020 aangelegd gaat worden.’’

Wij snappen heel goed dat ondernemen risico’s nemen inhoudt, maar wij gaan dan wel voor gecalculeerde risico’s.

Diensten

Naast het begeleiden en adviseren van projecten als de nieuwe haven biedt Profinis ook structureel diensten aan, specifiek gericht op de Nederlandse maritieme branche. ,,De sector is per definitie internationaal actief en kan gebruik maken van fiscaal aantrekkelijke regelgeving en subsidies. Wij willen dan ook dat ondernemingen binnen deze sector fiscale kansen zo goed mogelijk benutten en spelen hier al jaren een adviserende rol in. Wij snappen heel goed dat ondernemen risico’s nemen inhoudt, maar wij gaan dan wel voor gecalculeerde risico’s. En soms pakt dat dan buitengewoon goed uit, daar is de servicehaven een mooi voorbeeld van!’’


Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden