Natura uitvaartverzekeraars nemen in de financiële sector een bijzondere positie in. Aan de ene kant zijn het ‘gewone’ verzekeraars die vallen onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en die met bijbehorende regelgeving te maken hebben. Terwijl ze aan de andere kant (veelal) zijn vrijgesteld van Solvency II Basic en hun kracht ligt bij de ‘noabergedachte’: als lokale vereniging zorgen dat de leden een waardige uitvaart kunnen krijgen bij overlijden. Profinis beschikt over een jarenlange ervaring in de branche van natura uitvaartverzekeraars en weet van de uitdagingen waar deze branche zich voor gesteld ziet.

Uitdagingen als: ‘Is mijn organisatie bestand tegen de toenemende druk vanuit de Wft?’. ‘Hoe zit het met de goedkeuring van mijn bestuurder door AFM?’. Maar ook: ‘Houdt mijn organisatie zich aan de geldende wet- en regelgeving?’, zijn vragen waar Profinis het antwoord op weet. Profinis houdt voor uw organisatie alle relevante wijzigingen van de Wft bij en geeft handreikingen voor het opstellen of aanpassen van procedures. Wij organiseren bijeenkomsten waarbij alle belangrijke wijzigingen verder worden uitgelegd. Profinis voert ook ‘compliancy checks’ uit om te controleren of uw organisatie over de juiste procedures beschikt.

Wij bieden branchespecifieke dienstverlening zoals:

  •   Begeleiding/training bij aanmelding voor bestuurders/toezichthouders bij de AFM
  •   Ondersteuning van ‘compliance officer’ binnen organisaties
  •   Uitvoeren van ‘compliancy check’
  •   Bedrijfskundig advies over het optimaliseren van mogelijkheden voor uw organisatie

Uiteraard staan onze reguliere accountancydiensten ook tot de beschikking van onze klanten binnen de branche Natura Uitvaartverzekeraars.

Stel uw vraag

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden